Хмельничан дорогою на виборчі дільниці продовжувала супроводжувати передвиборча наочна агітація за кандидатів на пост Президента України. Листівки про них на опорах і щитах для оголошень були розклеєні у ніч із п'ятниці на суботу. Та й спеціальні щити для агітаційних матеріалів у Хмельницькому не були завчасно прибрані з людних місць.

Чимало білбордів соціальної реклами з написом "25 травня. Твій голос вирішальний. Час жити по-новому", більшість із яких не містять даних про замовника, розклеєно їх на тих же місцях, де досі були плакати Петра Порошенка зі слоганом його виборчої кампанії "Час жити по-новому".

Так само рекламні плакати кандидата Валерія Коновалюка замінили плакати невстановленої благодійної організації Валерії Коновалюк.

Тим часом не прибрано й білбордів з надписом "Не зрадь Майдан", розклеєних у період агітації, які, наприклад, у штабах кандидата Петра Порошенка вважають провокативними.

З-поміж агітації, яку не прибрали ні в "день тиші", ні в день голосування, - листівки прихильників Анатолія Гриценка, Олега Тягнибока, Ольги Богомолець. Команда Дмитра Яроша вирішила закарбувати у пам'яті виборців образ свого лідера і на післявиборчий період, попрацювавши з фарбою і трафаретом.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебіго мкампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучилося ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.