На одній із дільниць школи № 19 члени ДВК забували давати розписуватися у списках виборців. При чому, в одних списках виборці підписувалися, а в інших – ні. Подібна ситуація призведе до того, що під час підрахунку голосів буде неспівпадіння між кількістю виданих бюлетенів та підписів у списках.

Окрім цього, виборець дільниці № 710 997 (Черкаський державний бізнес-коледж) повідомив ОПОРІ, що не знайшов себе в списках. Зазначимо, що до цього він не отримав повідомлення від ДВК, проте зявився до 19 травня на дільницю з паспортом для того, щоб його внесли у список. Член ДВК записав його дані і сказав приходити на вибори.

Загалом є численні повідомлення про те, що люди не знаходять себе в списках. Окрім цього, є випадки, коли один і той же виборець занесений у списки загальної та спеціальної дільниці. Зокрема, такі випадки зафіксовані у селі Вітове (Чигиринський район, ДВК № 710 752), що в 201 окрузі, та селі Сотники, що в 199 окрузі (Корсунь-Шевченківський район, ДВК № 710 389). Тому фактично людина може проголосувати у двох місцях і це не буде помічено.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.