У селі Новопавлівка Межівського району у 39 окрузі військовослужбовці механізованої  51-ї бригади не змогли проголосувати.

 

За попередньою інформацією на території села знаходяться дві виборчі дільниці № 120259 (внесено до списку виборців 640 військовослужбовців) та № 120260 (внесено до списку виборців 815 військовослужбовців). Скільки чоловік проголосувало невідомо. Зі слів військовослужбовців, які знайшли наші контакти, їм не було надано можливості проголосувати на виборчих дільницях.

Спостерігачі звернулися до ОВК № 39 аби отримати коментар.

«Я вас поздоровляю, що у вас є така інформація! У нас такої інформації немає!» - заявив член ОВК.

Окружна виборча комісія відмовилась надавати номери телефонів ДВК, на яких мали проголосувати військовослужбовці. Саме це завадило спостерігачам ОПОРИ з'ясувати подробиці цієї справи.     

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.