Члени ДВК №180898 у виборчому окрузі №68 жаліються на нестачу пакетів для пакування уже порахованих бюлетенів.

 

В ОВК зазначили: «Немає потреби пакувати бюлетені в окремі пакети. Достатньо кожну окрему групу завернути аркушем паперу формату А4 та написати прізвище кандидата. Всі бюлетені все одно розміщують в коробку, яку опломбовують».

Відповідно до ч.31 ст.78 Закону України «Про вибори Президента України»: «Виборчі бюлетені з голосами виборців, поданими за кожного кандидата на пост Президента України, запаковуються окремо. На пакетах зазначаються відповідно прізвище та ініціали кандидата, номер територіального округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, кількість запакованих виборчих бюлетенів, дата і час пакування, ставляться підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та печатка комісії». Також окремо запаковуються  контрольні талони виборчих бюлетенів, це вказано в ч.3 ст. 78 Закону: «На пакеті робиться напис "Контрольні талони", зазначаються номер територіального округу або позначення, що він є закордонним, номер виборчої дільниці, кількість запакованих контрольних талонів, дата і час пакування, ставляться підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та печатка комісії».

На дільниці зареєстровано 792 виборці. ОВК надала чотири пакети для пакування порахованих бюлетенів та контрольних талонів.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.