Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували на деяких дільницях Рівненщини порушення правил розміщення інформаційних плакатів кандидатів у Президенти України.

Зокрема, на ДВК № 560604 у с. Тесів Острозького району інформаційні плакати кандидатів були розкладені, а не розвішані, й фактично лежали один на одному, сворюючи перешкоди виборцям в ознайомленні з біографією та передвиборчою кампанією кандидатів.

Подібний факт було зафіксовано також у Дубровиці на дільниці № 560250, де інформаційні плакати були розкладені не в алфавітному порядку.

1709944

 
1709943
 
За коментарями звертайтесь:
 
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408
Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.