Як повідомив спостерігач від кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока Роман Козак, на дільниці № 680556 в селі Мілівці Кам'янець-Подільського району (ТВО № 193) взагалі відсутні інформаційні плакати кандидатів.

За його ж словами, у приміщенні ДВК він помітив агітаційні матеріали на підтримку Петра Порошенка. Як стверджує голова ДВК Олена Маруняк, це, можливо, провокація з боку представників ВО "Свобода": "Адже саме вони принесли агітаційні матеріали в приміщення дільниці".

Сама голова ДВК не пам'ятає, котрого з кандидатів представляє у комісії. Вона пояснила, що інформаційні плакати на дільниці є - складені стосом. Втім "свободівці" склали акт про порушення.

Крім того, не знайшлося місця для плакатів про кандидатів на посаду міського голови на виборчих дільницях Нетішина. Як відомо, 25 травня у місті відбуваються вибори керівника місцевої громади, і відповідно до закону, інформація про кандидатів на посаду міського голови повинна допомагати виборцям зорієнтуватися.

Тим часом зі штабу кандидата на посаду нетішинського міського голови Ольги Омельчук сповістили, що недопрацюванням тервиборчкому по виборах міського голови скористалися представники кандидатів Олександра Супрунюка (самовисуванець) і Олександра Марчука (ВО “Свобода”), самочинно розмістивши інформацію про своїх кандидатів у приміщенні окремих ДВК.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучилося ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.