За дорученням лідерки політичної партії Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко Запорізькому національному технічному університету (ЗНТУ) подарували мультимедійний проектор EPSON. Подарунок вручав заступник голови Запорізької районної ради, член депутатської фракції «Батьківщина» Сергій Бурма. Про це Громадянській мережі ОПОРА стало відомо з особистої сторінки запорізького депутата.

Подарунок було вручено під час VI етапу міського проекту «Битви університетів», організаторами якого є Департамент спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради спільно зі студентським активом вищих навчальних закладів міста.

«За дорученням Народного депутата України Юлії Тимошенко під час проведення VI етапу "Битви університетів" презентував студентам Запорізького національного технічного університету мультимедійний проектор EPSON. Від імені Юлії Володимирівни подякував студентам за цікаву зустріч, що відбулась на початку листопада, висловив побажання вдало поєднувати навчання та позанавчальне "студентське" життя, а учасникам "Битви університетів" побажав - нехай переможе найкращий», - написав Сергій Бурма на своїй сторінці усоціальній мережі Facebook 24 листопада.

26.11.2018 Zaporizhzya podarynok yniversutety vid pariji Batkivshuna skrin

Громадянській Мережі ОПОРА Сергій Бурма повідомив наступне: «Була комунікація між студентським самоврядуванням і, скажімо так, зрозуміло, що не з самою Юлією Володимирівною, з представниками нашої партії. У них (студентів) було свято і «радился этот момент». Я не готовий говорити з чиєї це було ініціативи. Швидше за все з ініціативи університету».

За словамиголови первинної організації профспілки студентів, аспірантів та докторантів Запорізького національного технічного університету Андрія Іванченка, проектор призначений для актової зали ЗНТУ.

«Цей проектор був давно обіцяний партією «Батьківщина», але нагадали ми про своє існування нещодавно. Проектор використовуватиметься для культурно-масових заходів, що проводитимуться в університеті», - говорить Іванченко.

Вартість мультимедійного проекту EPSON складає від 10 тисячі гривень.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, в межах виборчої кампанії такий подарунок мав би ознаки непрямого підкупу виборців.

«Також незрозумілим є походження коштів витрачених на проектор. Чи були це особисті кошти потенційного кандидата в Президенти Юлії Тимошенко чи кошти політичної партії? Слід зазначити що кошти політичної партії мали б витрачатися згідно закону про політичні партії на статутні цілі цієї партії, а не на статутні цілі іншої юридичної особи - університету. Якщо ж проектор був наданий третьою особою, наприклад благодійним фондом, то чому про це не згадано в інформаційних повідомленнях? Слід зазначити, що в Україні лише зараз починають встановлюватися чіткі вимоги до фінансування партій та виборчих кампаній, проте дотримання  цих правил є важливим для оцінки доброчесності кандидата», - зазначила вона.