Сьогодні у вінницькому прес-клубі відбулась прес-конференція кандидата у народні депутати по виборчому округу №16 (центр місто Ямпіль) Юрія Македона, який оскаржує результати виборів.

Офіційно, за даними ЦВК, тут переміг Роман Стаднійчук, набравши 21,76% голосів, а Юрій Македон набрав 21,32%.

Проте Юрій Македон заявляє про фальсифікації та неналежну роботу ОВК. За його словами, ОВК №16 визнала недійсними результати голосування на двох виборчих дільницях, оскільки переміг там саме він.

«Ми подали скарги до суду по двох дільницях. Це ті дільниці, дані яких не врахувала окружна виборча комісія. Ми вимагаємо, щоб зарахували ці дільниці і визнали рішення ОВК протиправним. По одній дільниці суд позов задовольнив», - зазначив Юрій Македон.

Сьогодні та завтра має також відбутися засідання апеляційної інстанції.

Нагадаємо, ОВК № 16 при перерахунку голосів однієї з дільниць не знайшла бюлетенів за «Блок Петра Порошенка».

Також у день виборів, 26 жовтня, було повідомлення про нібито зняття Юрія Македона з виборів.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.