У Київській області в 94 окрузі окружна комісія зазнала змін в особовому складі, в тому числі — у керівному, інформує спостерігач ОПОРИ.

Рішення про заміни оприлюднене на сайті ЦВК у постанові №2126 за 5 листопада. Відповідно до цього документу, ЦВК постановило замінити:

 - заступника голови комісії Лакизу Сергія Миколайовича на Заросило Наталію Володимирівну (від Партії Зелених України);

- члена комісії Кучму Володимира Володимировича на Мосюренка Олексія Анатолійовича (від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина);

 - члена комісії Литвина Олега Олександровича на Логвинову Тетяну Володимирівну (від Політичної партії Українська платформа "СОБОР");

- члена Федорченко Валентину Степанівну на Верхомія Антона Антоновича (від політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина").

Через співпадіння чи з інших причин, але під заміну попали ті члени ОВК, які відмовилися проводити процедуру перерахунку голосів на низці дільниць.

Нагадаємо, в 94 одномандатному окрузі основними конкурентами були Віктор Романюк (висуванець “Народного фронту”) і Гліб Лірник від “Блоку Петра Порошенка” (набрали відповідно перший 32, а другий - 30, 06 відсотків голосів виборців).

Під час підрахунку голосів, а також транспортування протоколів та іншої виборчої документації в ОВК критичних претензій до процедури в суб'єктів виборчого процесу не було. Але після того, коли стали відомі результати, представники кандидата Лірника звернулися в ОВК з тим, щоб таки домогтися перерахунку на низці дільниць. Голова ОВК Оксана Фетисенко (квота “Партії регіонів”) у коментарі ОПОРІ розповіла, що заяву окружна комісія зареєструвала, розглянула і відхилила.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.