Повноваження голови виборчої комісії округу №128 з центром у Ленінському районі Миколаєва Михайла Пунька, а також члена ОВК від Політичної партії "ПРАВИЙ СЕКТОР" Олега Рогачова достроково припинено у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень.

Відповідну постанову прийняла Центральна виборча комісія 4 листопада (Постанова №2123 від 04.11.2014).

Натомість головою ОВК №128 було призначено члена комісії Віталія Гунька від політичної партії «УДАР».

Як розповів прес-секретарю Громадянської мережі ОПОРА у Миколаєві Віталій Гунько, напередодні прийняття постанови голова комісії Пунько заінтригував членів комісії «сюрпризом», а пізніше вони дізнались про рішення ЦВК.

Зараз до складу ОВК входять 16 членів комісії, однак за словами Гунька, шестеро представників «київської команди» вже поїхали з Миколаєва. Проте склад комісії у кількості 10 чоловік дає змогу приймати рішення стосовно заробітної плати та затвердження фінансових звітів кандидатів.

Згідно додатку тієї ж постанови ЦВК призначила Михайла Пунька головою ОВК №198, де затягується виборчий процес. Пунько, який представляв у Миколаєві Соціалістичну партію, окружкомом на Черкащині буде керувати від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!». Олег Рогачов, який у окрузі №128 представляв Політичну партію "ПРАВИЙ СЕКТОР", наразі є представником Партії регіонів.

Нагадаємо, що Михайла Пунька було призначено головою ОВК №128 за день до голосування.

 
За коментарями звертайтеся:
 e-mail:  [email protected]
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.