Нещодавно на ОВК № 198 з’явився її голова Сергій Степанський (Партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!"), але він відмовляєтся працювати. Протоколів чотирьох дільничних комісій, які він раніше забрав з собою, у нього немає.

Holova 198

На фото голова ОВК № 198

Сьогодні, 4 листопада, було замінено вісім членів комісії. Зокрема, по двоє представників з партій «УДАР», ВО «Батьківщина», Партії регіонів та по одному з партій «Зелена планета» та ВО «Громада».

Наразі біля стін окружної комісії зібралися кілька осіб у спортивному одязі, які мають при собі журналістські посвідчення смілянського телеканалу «Сміла-ТВ».

Smila TV 198OVK

Сам голова комісії вже хотів піти з приміщення окружної комісії, проте його не пустили громадські активісти та члени комісії. Двоє системних адміністраторів звільнилися, а керівник технічного відділу не з’явився на роботу та й взагалі вимкнув телефон, тому до нього неможливо додзвонитися.

Нагадаємо, що згідно даних ЦВК на окрузі № 198 опрацьовано 100 % протоколів. Так, з відривом у 545 голосів на окрузі переміг Сергій Рудик (самовисуванець). На другому місці опинився Віктор Тимошенко, також самовисуванець.

Фото Сергія Воронова, довіреної особи кандидата в депутати Сергія Рудика.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)                                                                                                                      
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora