Зник голова ОВК № 198 (центр у м. Сміла) Сергій Степанський (Партія Наталії Королевської "Україна – Вперед!") з протоколами чотирьох дільничних комісій. По факту зникнення голови подано заяву до міліції. Там сказали, що додзвонитися до голови ОВК все ж таки вдалося і він сьогодні має з’явитися на засіданні окружної комісії.

Зауважимо, що згідно даних ЦВК у окрузі № 198 опрацьовано 100 % протоколів. З відривом у 545 голосів переміг Сергій Рудик (самовисуванець). На другому місці опинився Віктор Тимошенко, також самовисуванець. Вже кілька днів між кандидатами триває судова тяганина, так як Віктор Тимошенко не погоджується з результатами підрахунку голосів.

Також стало відомо, що системні адміністратори окружної комісії відмовляються працювати - про це вони подали заяву сьогодні, 3 листопада. 

Окрім цього, сьогодні відбувася перерахунок бюлетенів з двох дільниць округу, згідно якого С. Рудик набрав ще два додаткових голоси. Рішення про перерахунок дільниць прийняв Черкаський окружний апеляційний суд за позовом кандидата по округу Дмитра Чубіна (Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна»), який також судиться з С. Рудиком.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)                                                                                                                      
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora