За інформацією спостерігача ОПОРИ комісія № 140 знову припинила роботу.

Станом на 15:30 окружній виборчій комісії № 140 залишилось занести у систему «Вибори» інформацію лише по двох останніх протоколах ДВК, які були залишені на перерахунок, та  ознайомитися зі скаргами щодо роботи дільничних. Наразі робота окружкому знову припинена через те, що одному з членів ДВК подзвонили рідні з повідомленням, що двері їх квартири були підпалені невідомими. ОВК вирішила піти на технічну перерву та з’ясувати, чи знаходяться у безпеці їх родичі.

Нагадаємо, що протягом доби, 29 жовтня, ОВК № 140 прийняла лише одну дільничу виборчу комісію, сьогодні, 30 жовтня – ще одну. Вчора комісія свою роботу вже припиняла: під стінами приміщення, де засідає ОВК, відбувався мітинг за кандидата в нардепи Василя Гуляєва (самовисуванця). Мітингуючі вимагали відновити роботу ОВК та заявляли про свою підтримку та симпатію цьому кандидату.

Відмітимо, що затримка у роботі ОВК № 140 виникла через неузгодженості у визначенні керівництва комісії: 28 жовтня, повернувся до виконання своїх посадових обов’язків голова Яцков Анатолій Володимирович (суб’єкт подання – партія політичне об’єднання «Рідна Вітчизна»). Він повідомив, що рішенням Київського апеляційного адміністративного суду було скасовано рішення постанови про призначення нової голови Дутнєвої Людмили Іванівни (від ВО «Батьківщина»).

Станом на 16:50 ОВК опрацьовано 99.09 % протоколів, лідером є кандидат-самовисуванець В. Гуляєв.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora