На дільниці в Маріуполі у день голосування бюлетені видавались за попередніми списками виборців

В окрузі № 58 у Донецькій області дільнична виборча комісія № 142270 у день голосування працювала з попередніми списками виборців.

«Дільнична комісія в день голосування видавала бюлетені виборцям на основі попереднього списку виборців, хоча мала це робити за уточненими. При цьому, члени комісії в списку робили помітки навпроти імені виборця, який не розписувався в ньому», — повідомляє спостерігач.

За його інформацією, окружна комісія прийняла рішення розглянути документацію цієї ДВК по закінченню приймання протоколів від всіх інших дільниць округу. «Члени ОВК № 58 вирішили розглянути ситуацію на цій ДВК о 9:00 28 жовтня, та вирішили запросили на засідання всіх членів дільничної комісії. Але розгляд документів так і не відбувся через те, що ОВК ще не прийняла частину протоколів дільниць округу, які були направлені на уточнення», — зазначив спостерігач.

Також спостерігач ДОО КВУ та ОПОРИ повідомив, що станом на 00:10 29 жовтня в приміщенні ОВК № 58 засідання комісії не відбувається. В приміщені залишились три члени окружкому, два члени ДВК № 142270 та кілька журналістів, спостерігачів і довірених осіб.

Як відомо, дільничні комісії в день голосування працюють з уточненими списками виборців, які їм передає Держреєстр виборців. Попередні списки виборців існують для того, щоб уточнювати інформацію про виборців до дня голосування.

 
Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар каспанії громадського спостереження у Донецькій області
 
Про громадське спостереження за виборами
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».