На минулому тижні, а саме 11 та 12 вересня медійна реклама партій та ймовірних кандидатів у народні депутати з’явилася в більшості друкованих ЗМІ Кіровоградської області.

Матеріали з ознаками «джинси» опублікували районні та обласні ЗМІ. У 99-му виборчому окрузі (м. Кіровоград) в газетах «засвітилися» народні депутати Станіслав Березкін (мажоритарник від ПР, тепер група у парламенті «Економічний розвиток) та Андрій Табалов (мажоритарник від «Батьківщини», тепер група у ВРУ «Економічний розвиток»), місцеві політики Сергій Михальонок (Кіровоградський Євромайдан), Лариса Онул (голова Кіровоградської міської організаціх «УДАР», в минулому – ПР») та Артем Стрижаков (в минулому регіонал). 

У 100 окрузі (центр - м. Бобринець)  в друкованих ЗМІ з’явилася інформація про того ж таки народного депутата Станіслава Березкіна.

У 101 окрузі (центр - смт. Голованівськ) в районних газетах надруковані матеріали про народного депутата Віталія Грушевського (мажоритарник від ПР, група у ВР «За мир і стабільність») та депутата обласної ради Олега Голімбієвського («Народна партія», тепер - від блоку Петра Порошенка).

Практично в усіх обласних ЗМІ з’явилися розлогі статті ідентичного змісту про київського політика Олеся Довгого. Також ці матеріали надруковані в районних ЗМІ виборчого округу №102 (центр - м. Знам’янка). В цьому ж окрузі в районних ЗМІ друкує матеріали ще один ймовірний кандидат у народні депутати Андрій Лаврусь (депутат райради від «Фронту Змін», тепер – самовисуванець).

У 103 окрузі зірками місцевих ЗМІ стали  місцевий політик Анатолій Дорофєєв, народний депутат Сергій Кузьменко (мажоритарник від ПР, тепер позафракційний) та його батько – Анатолій Кузьменко (депутат обласної ради від Народної партії», тепер - кандидат у народні депутати від блоку Петра Порошенка).

Жоден зі згаданих в статях кіровоградських ЗМІ політиків на 12 вересня не є офіційно зареєстрованим кандидатом у народні депутати.

12.09 jinsa 1

12.09 jinsa 2

12.09 jinsa 3

12.09 jinsa 4

12.09 jinsa 5

12.09 jinsa 6

12.09 jinsa 7

12.09 jinsa 8

12.09 jinsa 9

12.09 jinsa 10

 

За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.