Центральна виборча комісія змінила голову окружної виборчої комісії на окрузі №159 (центр – місто Глухів).

Замість Марії Коняєвої від партії "Рідна вітчизна" головою стала Ніна Каштальян, яка має майже 15-ти річний досвід роботи в окружних виборчих комісіях. Зокрема,  на виборах Президента у травні 2014 року вона була членом ОВК від Петра Порошенка, на парламентських виборах 2012 року очолювала цю ж комісію за поданням Партії регіонів.

Цікаво, що цього разу заступником голови є її ж донька Ольга Каштальян-Ямнік від партії "Україна майбутнього".

Про те, що змінять голову, спостерігачу ОПОРИ стало відомо ще після першого засідання комісії 5 вересня. Екс-очільниця ОВК пов'язує своє зміщення з відсутністю досвіду роботи в окружній комісії, хоча в неї є досвід роботи в керівництві дільничних виборчих комісій.

Змінився голова ОВК і на окрузі №158 (центр – місто Білопілля). Радикальна партія Ляшка замінила Анатолія Бурого, який не з’явився на жодне засідання комісії, на Сергія Сайка. Новопризначений голова відомий тим, що у 2013 році виконував обов’язки голови Білопільської міської ради, очолює профспілкову організацію районного комітету профспілки працівників державних установ.

На окрузі № 160 (центр – місто Шостка) в окружній виборчій комісії також пройшли заміни. Всього було замінено сім членів комісії. Основна причина – неможливість виконувати свої обов’язки через те, що члени комісії живуть не в Сумській області.

На окрузі № 162 (центр – місто Охтирка), найближчим часом буде змінено голову комісії, бо ще після першого засідання, яке відбулося 8 вересня, очільник написала заяву про неможливість працювати у зв’язку із незадовільним станом здоров’я. 

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)