Головою  ОВК ВО №67 (м. Чуднів) призначено киянина, члена партії  «Зелені» Артема Горяного. Остаточного складу комісії не затверджено, очікуються заміни ще деяких членів комісії. Постановою Центральної виборчої комісії №906 припинено повноваження голови комісії Андрія Каімова, який, нагадаємо, не провів у визначений Законом термін перше засідання ОВК, натомість взагалі відмовився працювати.

 

Новопризначений голова комісії Артем Горяний, досвіду роботи на попередніх виборах немає. На разі Артем Юрійович координує роботу комісії з Києва, але найближчим часом планує тимчасово, до виборів, переїхати в Чуднів: «На цьому тижні я дистанційно погоджую всі організаційні, інформаційні та технічні питання, які необхідні для повноцінної роботи комісії, укомплектовую необхідною технікою та інформаційними матеріалами приміщення в якому працюватиме комісія, адже перше засідання було проведено із запізненням, то потрібно все організувати. Ще й в нас трохи спірна комісія, є проблеми із замом, секретарем, тому будуть ще заміни».

Нагадаємо, що  перше засідання ОВК відбулося 10 вересня. На засіданні були присутні 11 членів комісії, 10 з яких прийняли присягу. Засідання відбулося без голови та секретаря комісії. Засідання провів заступник Олександр Фещенко, який тимчасово виконував  обов’язки голови.

Відповідно до ч.4 ст. 33 Закону України Про вибори народних депутатів України, перше засідання виборчої комісії скликається її головою не пізніше як на третій день після дня її утворення. Комісія була утворена 5 вересня. 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.