На з’їздах ВО «Батьківщина» та Блоку Петра Порошенка, які відбулися вчора (14 вересня), було затверджено партійний список для участі у дострокових парламентських виборах, а також визначено кандидатів, які йтимуть по мажоритарним округам. 

Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко балотуватиметься по округу № 194. На попередніх виборах Президента України він очолював штаб Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина»), окрім цього балотувався на посаду мера Черкас, проте програв Сергію Одаричу (Партія «Вільних демократів»). Зауважимо, що під час міської кампанії ОПОРою були зафіксовані неодноразові факти заохочення виборців Бондаренком. Наприклад, за його сприяння до першотравневих свят було організовано захід «Єдина родина – єдина Україна» у місцевому парку, на якому роздавали морозиво, солодку вату та кульки.

По 195 округу балотується  Микола Добровольський. Нині  є депутатом Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина» по округу № 8, засновник ВКФ «Калиновий край». Також на вибори ідуть ще двоє депутатів обласної ради від ВО «Батьківщина»: по 196 округу – Олександр Сінгаєвський (Голова спостережної ради акціонерного товариства «Банк Велес») та по 197 – Станіслав Овчаренко (перший заступник голови з виконавчої роботи у Придніпровській районній раді в м. Черкаси).

По 198 округу балотується президент корпорації екологічного землеробства «Пан Еко» Євген Мілованов, по 199 – підприємець Віталій Олійник та по 200-му – голова Уманської міської організації ВО «Батьківщина» Людмила Кирилюк.

Окрім цього, до партійного списку увійшли Ігор Волошин (працівник Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради), Тетяна Артеменко (представниця молодіжного крила «Батьківщини») та Ольга Мартинова (депутат Черкаської обласної ради).

Також вчора на зїзді «Блоку Петра Порошенка», окрім затвердження списків, партія висунула кандидатів, які балотуватимуться на мажоритарних округах. Цікавим є те, що по 200-му округу, не виставили нікого.

Так, по 194 округу балотуватиметься Олег Петренко, військовий з батальйону «Азов». По округу № 195 ітиме Сергій Любивий. Варто зауважити, що він працював керівником окружної громадської приймальні Володимира Зубика (народний депутат України) у Черкасах та був його помічником-консультантом. У 196 окрузі балотуватиметься Юрій Власенко (депутат Черкаської обласної ради, у минулому – член «Партії Регіонів», екс-голова правління ПАТ «Черкасиобленерго», член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики). У 197 окрузі ітиме Владислав Голуб, заступник голови Київської міської державної адміністрації, а у 198 окрузі – Юрій Кувіта, у минулому – начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Шостим мажоритарником став економіст Василь Фурман, який балотуватиметься по округу № 199.

Не виставив свого кандидата «Блок Петра Порошенка» лише по 200-му округу. Нагадаємо, що на цьому окрузі ЦВК зареєструвала Антона Яценка (народний депутат України). 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)                                                                                                                      
Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora                                             
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)