Окружні комісії Миколаївщини дотримались терміну подачі документів для набуття статусу юридичної особи. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

 

 

Так, згідно статті 38 Закону України «Про вибори народних депутатів України», не пізніше як на четвертий день з моменту утворення окружних комісій, голова, а в разі його відсутності – заступник, повинен особисто подати державному реєстратору за місцем розташування окружної виборчої комісії копію відповідної постанови Центральної виборчої комісії про утворення комісії та заповнену реєстраційну картку встановленого зразка. Тепер комісії виступають як самостійні учасники цивільно–правових відносин та можуть укладати договори про закупівлю товарів та послуг, наймати спеціалістів та технічних працівників для організаційно-технічного забезпечення своєї роботи. Окружні комісії Миколаївщини відповідально поставились до реєстрації, дотримались календарного плану та зробили перший внесок в організацію виборчого процесу.

Разом з тим члени окружної виборчої комісії № 128 вирішили звернутися до Миколаївської обласної державної адміністрації з проханням надати ОВК додаткову комп’ютерну техніку. Таке рішення було прийняте у ході чергового засідання комісії.

За словами члена ОВК Володимира Пашко, станом на сьогодні місцева влада забезпечила комісію усім, що передбачають визначені Центральною виборчою комісією норми. «Все це відповідає тому, що нам повинні були надати, окрім вогнегасника і аптечки. Хоча ми ще не просили, думаю, якщо ми попросимо, то нам і це нададуть», - зазначив він.

Проте, на думку окремих членів комісії, наданої комп’ютерної техніки може бути недостатньо для забезпечення роботи залучених спеціалістів. Мова йде про бухгалтерів, діловода та юриста. Зокрема, з пропозицією звернутися з цього питання до ОДА виступив член ОВК Віталій Гунько. «Це просто буде наша пропозиція, а все як відреагує на нього ОДА… Як кажуть, хто не стукає, тому не відчиняють», - вважає він.

Члени ОВК погодилися с ним і проголосували за направлення до ОДА відповідного листа.

mykolaiv ovk

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.