Центральна виборча комісія прийняла постанову про зміни у складі 6 окружних виборчих комісій на Миколаївщині.

Так, на одномандатному виборчому окрузі № 127 з центром у Заводському районі Миколаєва ЦВК припинила повноваження члена комісії від Партії регіонів Лілії Джуріної та ввела в склад ОВК Анатолій Кравченко. Нагадаємо, що саме Лілія Джуріна на першому засіданні виконувала обов’язки секретаря за його відсутності.

Також, ЦВК замінила члена комісії від партії «Зелена планета» Вікторію Ткаченко на Станіслава Мальцева. Відомо, що Мальцев у 2012 році працював у виборчому штабі кандидата в народні депутати Геннадія Задирка, який знову балотується у Верховну Раду по округу № 127. Також Мальцев очолював Миколаївську регіональну організацію партії «Народна влада», в той час як Задирко був заступником голови цієї політичної сили. У 2010 році Станіслав Мальцев увійшов у склад Миколаївської міської виборчої комісії від Народного руху України.

Зміни проведені і в складі виборчої комісії № 128 з центром у Ленінському районі Миколаєва. Замість Олександра Воробйова від політичної партії «Правий сектор» до складу ОВК увійшов Олексій Кардаільський. Олексій Кардаільский є депутатом Южноукраїнської міської ради від ВО «Батьківщина». Як зазначив депутат у коментарі ОПОРІ, ще в грудні минулого року він написав заяву про вихід з партії Тимошенко, однак її так і не підписали.

ЦВК достроково припинила повноваження секретаря ОВК № 129 від партії «Рідна Вітчизна» Анни Цимбал та включила Лідію Віштал. Остання у 2012 році представляла на даному окрузі фракцію Народної партії, а під час перевиборів у «проблемних» округах увійшла у склад ОВК від іншої політичної сили. У 2010 році пані Віштал стала секретарем Миколаївської виборчої комісії від місцевої організації Партії Зелених України.

Крім цього, ЦВК припинила повноваження члена комісії від політичної партії «Наша Україна» Юлію Городецку та ввела у склад ОВК Марину Кушакову. Члена комісії від політичної партії «Собор», депутата Миколаївської міської ради Олену Кісельову замінили на Лідію Нехимчук.

Ротації відбулись і на окрузі № 130 з центром у місті Баштанка, де замінили членів комісії від партій «Рідна Вітчизна», «Правий сектор», Партії Пенсіонерів та Партії Зелених України.

У виборчому окрузі № 131 з центром у місті Вознесенськ було замінено 4 членів окружної комісії. Зокрема, політична партія «Зелені» зробила заміну голови комісії. Тепер замість Ігоря Шевченка головою комісії працюватиме Олександр Семененко, який раніше не був помічений у виборчому процесі на Миколаївщині. Однак даний суб’єкт був включений в подання як представник до складу ОВК в Донецькій області від політичної партії «Союз» на останніх виборах народних депутатів 2012 року. Партія «Наша Україна» замість Ольги Дем’яненко делегувала місце в складі окружної комісії Івану Іванчуку. Політична партія Наталії Королевської «Україна - Вперед!» замість Сергія Горбатюка делегувала до складу окружної комісії Інну Погрібну та Партія пенсіонерів України зробила ротацію, замінивши Наталю Табунщик на Надію Локацьку.

На окрузі № 132 з центром у місті Первомайськ члена комісії від партії «Правий сектор» Вікторію Шевченко замінили на Олександра Піщанського.

За коментарями звертайтеся:
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.