Ситуація з приміщенням для роботи окружної виборчої комісії № 161 (центр – місто Ромни) дуже складна. Місцева влада виділила приміщення, яке не задовольняє потреби ОВК.

Двоповерхова будівля, що знаходиться в центрі міста, має цілий ряд недоліків. У ній, крім окружкому, орендують кімнати приватні компанії, які будуть працювати паралельно під час роботи ОВК. Самі кабінети комісії знаходяться не поряд, а розташовані на різних поверхах, що сполучені вузькими та високими східцями. А для комп’ютерного відділу ОВК відвели «підсобку» - холодну, сиру кімнату без вентиляції з видимими слідами плісняви на стінах та ще й поряд з магазином побутової хімії.

Це приміщення вже використовувалось на місцевих виборах як приміщення для Територіальної виборчої комісії (56 дільниць), натомість ОВК обслуговує 225 дільниць, а це 500 ящиків з  бюлетенями, які нікуди буде складати.

Як альтернативу, окружній комісії запропонували кімнати в навчальному корпусі Роменського коледжу Сумського національного аграрного університету. Але, за словами голови ОВК Любові Бенько, його не можна використовувати, бо це навчальний корпус, в якому проходить навчання.

В підсумку Окружна виборча комісія № 161 подала скаргу в Центральну виборчу комісію стосовно умов роботи.

В Ромнах у ОВК були проблеми з приміщенням і під час президентських виборів 2014 року. http://opora.org.ua/news/4685-sumshchyna-najbilsh-problemni-ovk Тоді довгий час офіційна адреса комісії не співпадала з фактичною.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)