Згідно календарного плану, 5 вересня 2014 року ЦВК утворила 213 виборчих комісій по Україні для проведення виборів народних депутатів України. Не зважаючи на проведення АТО у Луганській області, згідно даних ЦВК було створено 11 окружних виборчих комісій, які включають у себе 1473 виборчих дільниць.

 Таким чином у м. Луганськ розташовано 2 ОВО: ОВО №104 (Артемівський район і частина Кам’янобрідського району у м. Луганськ, частина Лутугінського району) і ОВО №105 (Жовтневий район і частина Кам’янобрідського району м. Луганськ). Крім того ОВО №109 (центр – м. Луганськ) включає в себе Ленінський район м. Луганськ і Краснодонський район. ОВО №106 (центр – м. Сєвєродонецьк) охоплює м. Сєвєродонецьк, частину м. Стаханов і частину Попаснянського району, а  ОВО №107 (центр – м. Лисичанськ) охоплюватиме м. Лисичанськ, частину міст Первомайськ і Стаханов, а також частину Попаснянського району. У ОВО №108 (центр – м. Красний Луч) обиратимуть новий склад парламенту виборці м. Красний Луч і Перевальського району. ОВО №110 (центр – м. Алчевськ) включає в себе м. Алчевськ, м. Антрацит, частину Антрацитівського і Лутугінського районів. ОВО №111 (центр – м. Свердловськ) охоплюватиме м. Свердловськ, м. Ровеньки і частину Антрацитівського району. Крім того на ОВО №112 (центр – м. Рубіжне) обиратимуть народних депутатів України у м. Рубіжне, Кіровськ, Брянка і в частині м. Первомайськ.ОВО№113 (центр – м. Сватове) охоплює північну частину Луганської області і включає в себе Кремінський, Білокуракінський, Старобільський, Троїцький, Новоайдарський райони. ОВО№114 (центр – смт. Станично-Луганське) включає в себе Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов’яносербський і Станично-Луганський район, частина з якого є окупованою зоною бойовиками ЛНР. 

Крім того рішенням ЦВК утворено склад окружних комісій. Так ОВК №104 очолює представник від Української Партії «Зелена Планета» Ірина Забожан, її заступником є Віктор Лозинський від партії «Наша Україна», секретарем є Гончарова Галина від Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина». У ОВК №105 головою є Юрій Кагала від ВО «Свобода», заступником голови комісії Олена Штефан від політичної партії «Зелені», а секретарем є Яна Рягузова від Української Партії «Зелена Планета». ОВК №106 очолюватиме Антоніна Ярцева від політичної партії «Наша Україна», заступником голови є Володимир Блінцов від політичної партії «Нова Політика», секретарем ОВК призначено Руслана Подоляка від Партії Регіонів. Головою ОВК №107 є Наталія Кравченко від Політичної Партії Всеукраїнського Об’єднання «Громада», заступником голови є Світлана Шевелева від Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина», секретарем ОВК буде Іван Пасікун від політичної партії УДАР. Так головою ОВК №108 є Данило Фомін від політичної партії «Народно-Трудовий Союз України», заступником голови комісії є Вікторія Юрченкова від Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!», секретарем комісії є Вікторія Ковпак від Політичної Партії «Зелені». ОВК № 109 головою буде Леонід Червинський від політичної партії «Україна Майбутнього», заступником голови комісії є Євген Кобан від політичної партії УДАР, секретар комісії – Олександр Заїка від ВО «Свобода». ОВК №110 очолюватиме Надія Горжеєва від Партії Зелених України, її заступником буде Віталій Музиченко від політичної партії УДАР, секретар ОВК – Любов Запорожець від Соціалістичної Партії України. У ОВК №111 голова Сергій Ткаченко від Радикальної Партії Олега Ляшка, заступник голови – Ірина Парамонова від ВО «Свобода», секретар комісії – Анна Чирко від політичної партії УДАР. Головою ОВК №112 є Генадій Сичов від політичної партії «Нова Політика», заступником голови призначено Богдан Ядрихінський від Партії Регіонів, секретар – Євгенія Єфімченко від політичної партії всеукраїнського об’єднання «Громада». У ОВК №113 головою комісії є Євгенія Яневич-Гавришева від ВО «Свобода», заступником голови комісії – Людмила Довгань від Партії Регіонів, а секретарем – Тетяна Кускова від Партії Зелених України. У ОВК №114 головою  є Дмитро Рибалкін від Політичної Партії Українська платформа «Собор», заступником голови комісії є Володимир Анусов від Всеукраїнського Об’єднання «Батьківщина», секретар ОВК – Мирослав Харченко від Партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!».

 

Довідково : 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.