Координатор Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області попросив кандидатів у народні депутати зробити роботу своїх штабів відкритою.

З таким проханням він звернувся до кандидатів від час сумісної прес-конференції з миколаївськими представниками руху «Чесно» і Комітету виборців України, яка відбулася у Миколаєві 11 вересня.

- Ми дуже часто стикаємося з тим, що штаби кандидатів працюють, як закриті підприємства. Через це дуже складно буває дізнатися яку-небудь інформацію в штабах. Хотілося б щоб вони працювали не тільки для нас, але і для народу. Думаю, що це і в наших, і в їх інтересах, - відмітив він.

Крім цього, представник ОПОРИ зазначив, що головними вимогами ОПОРИ до кандидатів у нардепи на позачергових виборах, є те, щоб вони вели свою кампанію лише у рамках виборчого законодавства, а також зробити більш прозорими виборчі фонди.

- Бажано бачити рівний доступ кандидатів до засобів масової інформації і не спостерігати якихось брудних технологій, тільки чесну боротьбу і конкуренцію, - додав координатор.

 

За коментарями звертайтеся:

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.

Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)