Зі 162 членів ОВК щонайменше 64 особи мають той чи інший досвід у проведенні виборів – були членами виборчих  комісій різних рівнів, спостерігачами або ж довіреними особами кандидатів чи політичних сил.

Це трохи більше ніж 1/3 від загальної кількості заангажованих у процес організації позачергових виборів людей.

Не менше 13 від загальної кількості досвідчених займатимуть в ОВК керівні посади: голови, заступника чи секретаря комісії. Варто зазначити, що розподіл підготовлених кадрів нерівномірний – є комісії, де і в керівництві, і в складі комісії переважають люди з досвідом, а є такі, де досвідчених організаторів виборчого процесу вкрай бракує. Так, в окружній комісії 98 виборчого округу з центром у Яготиніт вдалося виявити лише одного члена комісії, що фігурує в документах ЦВК з інформацією про попередні вибори. А в комісії 97 округу з центром у Броварах – аж тринадцять.  Водночас, в ОВК від 95 виборчого округу з ценром в Ірпіні та в ОВК 98 округу, про який уже йшла мова вище, не вдалося виявити досвідчених організаторів виборчого процесу у керівному складі комісій.

Хоча досвід окремих членів комісії не завжди є однозначним. Так, є члени комісій, які в минулому представляли дуже цікаві політичні сили. Наприклад, Курінна Вікторія Вікторівна з 93 ОВК  у 2007 була уповноваженою  особою від виборчого блоку КУЧМА (Конститу́ція — Украї́на — Честь — Мир — Антифаши́зм). А Герасимова Олександра Григорівна з 97 ОВК  на виборах 2012 року була членом окружної комісії від партії «Русь єдина». У  свою чергу, ця партія в 2005 році називалась «Партія політики Путіна» і з такою назвою балотувалася у 2006 році в український парламент.

Середній вік члена ОВК у Київській області – 41 з половиною років. Найстарший член ОВК народився у рік початку Другої світової війни – 1939, і представляє у 98 окрузі Комуністичну партію. Наймолодшим членам ОВК по 21 рік і народилися вони 1993 року.