Від чотирьох до семи членів у кожній ОВК на території Закарпатської області – стільки не взяло участь у перших засіданнях комісій та, відповідно, не прийняли присяги.

Причина відсутності людей – вони не проживають на території області. Ті з них, до котрих вдалося додзвонитися, повідомили своїх голів комісій, що не будуть працювати у відповідних округах.

На ОВК №72 під час першого засідання був відсутній голова комісії – представник Радикальної Партії Олега Ляшка. Він проживає у Вінницькій області.

У ОВК №71 із іншої області виявився секретар комісії – представниця Партії Наталії Королевської «Україна – вперед!».

У ОВК №70 секретар комісії – представник Партії «НОВА ПОЛІТИКА» – відмовився виконувати свої обов’язки, водночас виявив бажання працювати рядовим членом. Заступник голови цієї ж ОВК – представник Соціалістичної партії України – був відсутній на засіданні, бо проживає у Києві.

Разом з тим, перші засідання окружних виборчих комісій, котрих на Закарпатті шість, вчасно розпочали свою роботу. Комісії звертатимуться до ЦВК з проханням замінити людей, що не проживають в окрузі, на місцевих.

Ще одна особливість перших засідань ОВК – вони не анонсувалися через ЗМІ, засідання голови скликали у телефонному режимі. У найближчі дні ОВК на Закарпатті займатимуться організаційними питаннями, на кшталт облаштування приміщень, придбання оргтехніки, наймом на платну основу технічних працівників.

За коментарями звертатись:
Феськов Володимир
 Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.