Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата в народні депутати України по Глухівському виборчому округу № 159.

 

Ним став самовисуванець, член Партії регіонів Ігор Палагин. Мешканець м. Дружба Ямпільського району, що входить до виборчого округу, наразі безробітний, але донедавна голова Ямпільської районної державної адміністрації.

Кандидат запам'ятався скандалом, який стався 30 червня 2014 року на колегії в Сумській обласній державні адміністрації. Голова ОДА Володимир Шульга зазначив, що в Ямпільському районі квітне хабарництво, гроші йдуть не в бюджет, а в кишені, дорікнув слабкою призовною кампанією до Збройних Сил України. А насамкінець губернатор назвав Ігоря Палагина сепаратистом, зокрема через георгіївську стрічку, якою глава району нібито прикрашає службову машину та змусив покинути залу.

11 серпня 2014 року Президент України Петро Порошенко звільнив Ігоря Палагина з посади голови Ямпільської РДА.

Після цього депутати Ямпільської районної ради звернувся до Президента з відкритим листом, в якому попросили пояснити мотиви такого рішення. В листі, який підписали вісімнадцять з тридцяти двох депутатів, говориться про успішну роботу чиновника.

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.