Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті ЦВК, станом на 9.09.14 р. по одномандатному виборчому округу № 102 не зареєстрований жоден кандидат в депутати. Проте, вже другий тиждень поспіль все місто Знам’янка заповнене білбордами та агітаційними наметами Олеся Довгого.

news Znam Dovgiy 1

Спостерігачеві від ОПОРИ вдалось поспілкуватись з агітаторами, які працюють у наметах. За їх словами, вони лише інформують про те, що Олесь Довгий «можливо» буде кандидатом в народні депутати. Деякі (молодші за віком) з ентузіазмом інформують громадян, але певна частина висловлюється не надто позитивно. Агітатори наголошують, що їм соромно стояти та агітувати в прихованій формі, тим паче за Довгого. Більшість з них, звичайні заробітчани і їм потрібні гроші. До речі, отримують вони по 70 грн на день.

news Znam Dovgiy 4

Мешканці міста реагують неоднозначно, зокрема активістами «Знам’янського об’єднання «Майдан» періодично відбуваються блокування роботи цих агітнаметів, оскільки навіть дозвіл на їхнє розміщення відсутній. Також варто зазначити, що чимало пересічних громадян негативно ставляться до «можливого» кандидата. Негативне ставлення набуває своїх проявів, зокрема, у псуванні агітаційних білбордів з Олесем Довгим.

За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
 Координатор ОПОРИ у Кіровоградській області
+38 099 426 31 18
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.