8 вересня приміщення, які надані для роботи окружної виборчої комісії в місті Олександрія (ТВО № 103), були захаращені ящиками з насінням квітів, а в самих приміщеннях відчувався характерний запах сушених рослин.

Так зустріла окружну комісію Олександрійська міська рада, хоча про необхідність надання кімнат для роботи комісії влада була поінформована заздалегідь. Для першого засідання комісії, що відбулось 7 вересня, було надане приміщення зали засідань виконкому.

Як повідомив спостерігачу ОПОРИ голова ОВК Олександр Івань, привести до належного стану приміщення представники виконавчої влади пообіцяли вже 9 вересня. Наразі кімнати, відповідно, ще не обладнані, відсутній зв'язок.

Нагадаємо, згідно постанови ЦВК від 4 березня 2014 року, окружні виборчі комісії з виборів до верховної ради України забезпечуються приміщеннями, що складаються не менш як з трьох робочих кімнат, які розміщені в одній будівлі, відповідають встановленим санітарним нормам і технічним вимогам, забезпечені електропостачанням, обладнані засобами протипожежної безпеки.

За коментарями звертатись:

Патруль Євгеній, координатор ОПОРИ у Кіровоградській області, +38 099 426 31 18

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.