Як відомо, ЦВК сформувала окружні виборчі комісії, які вже встигли провести перші засідання. За повідомленням довготермінового спостерігача Громадянської Мережі ОПОРА, адреса розташування ОВК № 14 (центр округу - місто Жмеринка), яка вказана на сайті ЦВК, відрізняється від адреси справжнього розташування комісії.

vinnitsa ovk 14 sportzal

Наразі ОВК № 14 знаходиться в будівлі спортивної школи, яка не відповідає нормам ЦВК щодо організації приміщень ОВК.

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, члени ОВК висловлювали обуренння тим, що місцева влада надала таке приміщення. Також вони висловлювали думку, що «над ними знущаються, або ж місцева влада саботує організацію роботи ОВК». На першому засіданні ОВК № 14 членам комісії довелося заповнювати протоколи на низеньких лавках, стаючи на коліна. Члени ОВК винесли питання забезпечення належним приміщенням на голосування та одностайно проголосувало за те, щоб звернутись до місцевої влади, аби вона надала приміщення, яке б відповідало всім нормам ЦВК щодо приміщень ОВК. Також члени ОВК запропонували розташувати окружну комісію в приміщенні Жмеринського районного управління освіти.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.