У Сумській області розпочалася передвиборна активність як політичних сил, так і окремих політиків. У місті Суми були зафіксовані білборди партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна», партій «Свобода», «Справедливість»  та Блоку лівих сил України.

Крім цього, 6 вересня в місті Буринь Сумської області (входить до округу № 161 з центром у місті Ромни) на житловому будинку з’явився білборд з фотографією голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Шульги. На щиті на фоні української символіки є напис: «Вітаю з Днем визволення! Миру та злагоди! Володимир Шульга». Цікаво, що не зазначається в якості кого чиновник вітає буринчан.

У 2012 році Володимир Шульга був обраний по цьому округу народним депутатом України, і, ставши головою Сумської обласної державної адміністрації, й досі не склав мандат.

Ймовірний кандидат в народні депутати України по округу №159 (центр – місто Глухів) Андрій Деркач на початку вересня здійснив візит у Глухів. Першого вересня він вперше після подій зими 2014 року публічно з'явився перед глухівчанами. Зокрема взяв участь у мітингу-реквіємі, який був присвячений 71-й річниці визволення Глухова від німецько-фашистських загарбників та був присутній на святі Першого дзвоника у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Народний депутат передав у подарунок навчальному закладу шкільний автобус.

Крім цього, Андрій Деркач взяв участь у представленні загону териториальної громадської охорони «Р-7», якому подарував амуніцію та автомобілі. Андрій Деркач у 2012 році був обраний в цьому ж окрузі, а передвиборну кампанію проводив, щедро даруючи різним верствам населення, школам, дитячим садкам та іншим установам техніку, обладнання тощо.

sumy-1 14

sumy-2 14

sumy-3 14

sumy-4 14

 sumy-5 14

За детальною інформацією звертайтесь:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.