6 вересня 2014 року відбулося перше організаційне засідання окружної виборчої комісії округу № 159 (центр - м. Глухів).

На засіданні були присутні 13 осіб з 18 затверджених. Відсутні 5 членів комісії, і з них 4 - з поважної причини. До одного члена комісії, який представляє партію «Нова політика», голова не зміг додзвонитися.

Є й перший скандал, пов’язаний зі складом комісії. Членом ОВК за квотою партії «Правий сектор» став Василь Сердюк, який до 2010 року був головою Глухівської міської організації Партії регіонів. Він депутат Глухівської міської ради шостого скликання, входить у депутатську групу «Воля народу». Був  обраним у 2010 році як член Партії регіонів.

Керівник "Правого сектору" в Глухові Костянтин Паращенко заявив, що не причетний до подання кандидатур до ОВК. Очільник обласного осередку Правого сектору Микола Сурженко повідомив у коментарі ОПОРІ таке: «Так, до мене надійшла подібна інформація. Ми подавали у ЦВК своїх членів ОВК, але їх чомусь не зареєстрували, а наразі спливають подібні прізвища. Розбираємося з цим. Гадаю, зможемо вирішити, позаяк, скоріш за все це провокація проти "Правого сектору"».

За детальною інформацією звертайтесь до:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.