5 голів та 4 заступники голів районних рад Чернівецької області є членами політичних партій. Серед керівників апаратів рад 10 посадовців з 11 є позапартійними. Такі відомості отримали представники Громадянської мережі ОПОРА в результаті поданих офіційних запитів на інформацію до відповідних органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування. Станом на 10 грудня у повній мірі, відповіли 7 районних рад з 11.

Від 4 інших інформація або не отримана (Заставнівська), або отримана  частково (відповіді Глибоцької, Сокирянської та Хотинської стосувалась тільки партійної приналежності керуючих справами). У Глибоцькій та Хотинській районних радах таку позицію пояснили тим, що інформацією про партійність керівництва районна рада не володіє і, відповідно до чинного законодавства, володіти не зобов'язана. У зв’язку з цим, у радах порадили звернутись особисто до керівників, проте, контакти останніх надала тільки Хотинська райрада. В Сокирянській районній раді відсутність інформації щодо партійності голови та заступника голови не пояснили.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян є членом ВО «Батьківщина», перша заступниця голови облради Інга Маковецька– предствляє Радикальну партію Олега Ляшка, заступник голови облради Віталій Мельничук - член ВО «Свобода». Єдиним позапартійним представником керівництва обласної ради є керуючий справами облради Микола Борець.

Щодо районних рад, то 5 голів є членами політичних партій (голови Кельменецької та Сокирянської райради представники  Аграрної партії України; голова Кіцманської райради член ВО «Батьківщина»; голова Путильської райради – представник ВО «Свобода»; голова Сторожинецької райради - «БПП «Солідарність»), 4 позапартійних, одна посада голови ради вакантна (голова Хотинської райради) та про одного голову інформацію щодо його партійної приналежності не отримано (голова Заставнівської райради).

Щодо посад заступників, то 4 з 11 посадовців є членами політичних партій (заступники голови Вижницької та Заставнівської районної ради – ВО «Батьківщина», заступник голови Герцаївської райради – Радикальна партія; заступник голови Сторожинецької райради –«БПП «Солідарність»). Заступники у 5 радах не належать до жодної партії, про 2 заступників  інформації про партійну приналежність не отримано (заступник голови Глибоцької та Сокирянської райради).

Стосовно керівників апарату рад, то 10 посадовців є позапартійними, а інформацію про партійну приналежність керуючого справами Заставнівської райради не отримано.

Слід звернути увагу на те, що керівництво Сторожинецької районної ради представлено однією політичною партією - голова райради та його заступник є членами «БПП «Солідарність».

Серед посадовців районних рад, від яких наразі не надійшла відповідь на інформаційні запити (а інформація в офіційних джерелах  не дозволяє перевірити факт партійності станом на жовтень 2018) – голова Заставнівської райради (згідно з інформацією на сайті Чернівецької територіальної організації «БПП «Солідарність» за листопад 2017 року, був обраний головою Заставнівської районної організації партії); заступник голови Глибоцької райради (на порталі Верховної Ради України зазначений помічником народного депутата від Народного фронту Максима Бурбака); заступник голови Сокирянської райради (згідно з інформацією Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області станом на 23 серпня 2018 року є керівником Чернівецької обласної організації політичної партії «Союз міста і села"); керуючий справами Заставнівської райради (як повідомляє БукІнфо, очолює районний партійний осередок партії «Справедливість».

Інформація щодо партійності керівництва Чернівецької обласної ради та районних рад Чернівецької області ґрунтується на письмових відповідях посадових осіб на інформаційні запити та, у разі відсутності відповідей, інших верифікованих джерелах (особистих розмовах з посадовими особами, офіційних сайтах політичних партій, матеріалах про партії та їх керівників у друкованих ЗМІ).

Інформацію щодо партійності керівництва ОДА, РДА у Чернівецькій області можна дізнатись за посиланням.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)