Міський голова Глухова Мішель Терещенко не братиме участі у президентських перегонах. Причини відмови балотуватись він пояснив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook 3 січня.

«Свій намір балотуватися у президенти України заради впровадження системних змін у державі я обґрунтував тим, що не бачу жодного кандидата, здатного це здійснити. Свою кандидатуру збирався висунути для того, щоб перемогти, а не просто взяти участь для власної «розкрутки» з прицілом на парламентські вибори... Але. Дивлячись реально на сьогоднішню ситуацію та вивчив дані різних соціологічних досліджень, я розумію, що шанси перемогти на президентських виборах з ресурсом та організаційною структурою, яку ми спільними з вами зусиллями за ці два місяці спромоглися побудувати, у мене мінімальні. Моєму «прагненню до суспільних користей» потрібно мати або набагато більше часу, або величезний фінансовий ресурс. А грати по правилах, встановлених системою, я теж не вважаю для себе прийнятним, тому відмовився від декількох пропозицій фінансування моєї кампанії людьми, які є її невід’ємною частиною. І, як виявилося, я не здатний як пан Зеленський за лічені години збирати десятки тисяч прихильників», – йдеться у повідомленні.

04 01 2018 Sumy Tereshenko 1

Також політик заявив, що ситуація у Глухові зараз є дуже напруженою, що виключає можливість його поїздок на зустрічі з виборцями. Разом з тим, Мішель Терещенко повідомив, що продовжує працювати над формуванням команди небайдужих людей, з якими збирається йти на парламентські та місцеві вибори.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року Мішель Терещенко заявив про дострокове складання повноважень мера Глухова, а 1 жовтня – про намір висунути свою кандидатуру в президенти на виборах 2019 року. Із запровадженням воєнного стану на Сумщині політик повернувся у крісло міського голови. До того часу він перебував у офіційній відпустці після народження сина.

В кінці грудня Глухів відвідав потенційний кандидат на пост Президента України, лідер «Об'єднання «Самопоміч», мер Львова  Андрій Садовий. У повідомленні на сайті Глухівської міської ради йдеться про те, що цей візит відбувся «на запрошення міського голови Мішеля Терещенка».

04 01 2018 Sumy Tereshenko 2

3 січня під час з'їзду «Об'єднання «Самопоміч» Мішель Терещенко публічно заявив про свою підтримку лідеру партії Андрію Садовому: «Я вважаю, що Україна Вас любить, я вважаю, що від Львова до Глухова люди голосуватимуть за Садового. Я сьогодні буду із задоволенням робити заяву про підтримку вашої кандидатури», – підкреслив Мішель Терещенко. Він також відзначив підтримку народних депутатів та членів «Об'єднання «Самопоміч» під час політичного конфлікту у Глухові в 2018-му.

04 01 2018 Sumy Tereshenko 3

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області