Напередодні Різдва представники Вінницької Громадської організації «Батьківщина молода» вітали вінничан зі святом та дарували сувеніри з поздоровленнями від потенційної кандидатки у Президенти України Юлії Тимошенко. Інформацію про це розміщено на офіційній сторінці «Батьківщини молодої» у соціальній мережі Facebook.

Так, біля Центрального ринку «усім перехожим активісти дарували святкові Ангелочки з вітаннями від Юлія Тимошенко, бажали міцного здоров'я та добра!», – йдеться в публікації.

08.01.2019 vinnitsia batkivshchyna moloda vitannia 1

Також у соцмережі було повідомлено про агітаційну кампанію у Вінниці на Немирівському шосе: «Незважаючи на Новорічні свята активісти Вінницької ГО «Батьківщина молода» проводять інформаційну кампанію за Юлію Тимошенко!».

08.01.2019 vinnitsia batkivshchyna moloda vitannia

«Такі матеріали мають ознаки дочасної передвиборної агітації, адже популяризують потенційну кандидатку в Президенти Юлію Тимошенко. На момент агітації вона не зареєстрована кандидаткою, а, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів. Проте формально нема підстав казати про те, що ці матеріали є передвиборною агітацією, адже агітує не партія, а громадська організація, до того ж відсутній прямий заклик голосувати за кандидатку, натомість нібито популяризується «Новий курс України», – коментує координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборам у Вінницькій області.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 15 листопада 2018 року опублікувала повідомлення зі зверненням до всіх потенційних кандидатів із проханням не використовувати дочасну агітацію.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у вінницьких школах та дитсадках роздавали подарунки з підписом від Благодійного Фонду Порошенка. Також повідомлялося про те, що депутатка обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» дарувала безкоштовну передплату на газету «33 канал», а напередодні новорічних свят представники політичних партій значно підвищили свою активність, вітаючи електорат зі святами та даруючи подарунки.