Вінницька міська рада затвердила перелік місць для розміщення передвиборної агітації під час проведення президентської виборчої кампанії. Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті міської ради.

У рішенні від 27 грудня 2018 року йдеться про те, що виконком міськради визначив місця для розміщення передвиборної агітації, керуючись відповідними статтями Законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та про «Про вибори Президента України».

Міському Департаменту комунального господарства та благоустрою було доручено встановити у зазначених місцях стенди, а Департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю – оприлюднити це рішення. Контроль за його виконанням покладено на виконуючого обов’язки керуючого справами виконкому Сергія Чорнолуцького.

Отже, у Вінниці суб’єкти виборчого процесу зможуть розміщувати матеріали передвиборної агітації в таких місцях:

1. Площа Привокзальна (біля головпоштамту);
2. Площа Перемоги (Будинок офіцерів ВПС ЗСУ);
3. Вулиця Київська (зупинка тролейбусу «Меморіал Визволення»);
4. Вулиця Ватутіна (зупинка тролейбусу «Автостанція «Східна»);
5. Муніципальний ринок (зупинка трамваю);
6. Перехрестя вулиць Данила Нечая і Костя Широцького 7. Вулиця Маяковського (зупинка автобуса «Вінницька міська клінічна лікарня №3»);
8. Вулиця Чумацька (зупинка автобуса «вулиця Чумацька»);
9. Площа Гагаріна (біля входу в ЦПКіВ);
10. Перехрестя вулиці Келецької та проспекту Юності;
11. Площа біля ринку «Урожай»;
12. Хмельницьке шосе (зупинка трамваю «Вінницький Національний технічний університет»);
13. Вулиця Князів Коріатовичів (зупинка тролейбусу «Військовомедичний клінічний центр»);
14. Перехрестя вулиць генерала Арабея та Хмельницьке шосе.
03.01.2019 vinnytsia miscia dlia agitacii

Мапа місць для розміщення передвиборної агітації у Вінниці

ОПОРА нагадує, що відповідно до статті 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами-розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також нагадаємо, що відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. А відповідно до частини 4 цієї ж статті передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.