За даними представників ОПОРИ, які слідкують за проведенням позачергових виборів народних депутатів у 205 окрузі в Чернігові, усі комісії, де присутні активісти, провели ранкові засідання. Втім, наголошуємо, що 11 з 80 комісій самовільно розпочали свої підготовчі засідання раніше 7 год.15 хв. У той же час, Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що підготовчі засідання ДВК мають розпочатися не раніше, ніж за 45 хвилин до початку голосування.

Усі дільничні виборчі комісії у окрузі провели повноважні підготовчі засідання, забезпечуючи належний кворум. Дев’ять дільничних комісій не забезпечили ведення протоколу на ранковому засіданні. Відповідно до ч. 2 статті 35 Закону на всіх засіданнях ведеться протокол засідання, а статтею 84 Закону, що регулює порядок проведення підготовчого засідання, визначено обов'язок вказати кількість отриманих виборчою комісією бюлетенів як в протоколі підрахунку голосів, так і в протоколі засідання комісії.

Не всі комісії розпочали голосування вчасно. За даними ОПОРИ, 11 з 80 дільниць поспішили та відкрилися раніше 8 години ранку, що заборонено відповідно до ч. 1 статті 85 Закону. Активісти ОПОРИ не зафіксували інцидентів із зникненням печаток ДВК.

‪#‎опора‬ ‪#‎opora‬ ‪#‎чернігів‬ ‪#‎205округ‬ ‪#‎округ205‬