У суботу близько 15:00 у м. Чернігові за адресою вул. Гетьмана Полуботка розгорівся черговий політичний конфлікт за сценарієм, схожим на інцидент з автомобілем, в якому недавно знайшли гроші, набої та списки агітаторів Сергія Березенка, про що повідомляла ОПОРА. Раніше за вказаною адресою знаходилася громадська приймальня екс-народного депутата від БПП Валерія Куліча, теперішнього голови Чернігівської обласної державної адміністрації. За свідченням представників штабу Геннадія Корбана та очевидців, до них надійшла інформація, що за вказаною адресою відбувався підкуп виборців, а в самому приміщенні наразі знаходиться велика сума грошей (за свідченням місцевого політичного діяча Володимира Поліщука - близько 5-6 млн. грн.) та, ймовірно, зброя і списки виборців. Інцидент було вичерпано, коли міліція і депутати з протилежних таборів оглянули це та ще 2  приміщення приймалень кандидата Березенка, після чого начальник чернігівського міського відділу міліції Антон Шевцов заявив, що у всіх трьох офісах кандидата Сергія Березенка нічого забороненого виявлено не було.

На початку інциденту прихильники Геннадія Корбана та деякі кандидати у народні депутати по ОВО №205 (зокрема, самовисуванка Наталія Пилипенко) намагалися потрапити до приміщення, але їм це не дозволили зробити представники штабу Сергія Березенка, а пізніше - працівники міліції. У результаті зав'язалася бійка, яка завершилася блокуванням офісу. 

Довгий час вхід до об'єкту конфлікту був оточений представниками силових структур, які, в свою чергу, були оточені представниками штабу кандидата Корбана, журналістами, кандидатами у народні депутати та випадковими очевидцями. 

Між конфліктуючими сторонами відбулася словесна перепалка. 

0 berezenko pryimalni 6

0 berezenko pryimalni 7

На місці подій були помічені:

- кандидати у народні депутати Микола Звєрєв (голова Чернігівської обласної ради), Олексій Дурнєв (самовисування), Наталія Пилипенко (самовисування), Геннадій Корбан (суб'єкт висування - політична партія "Українське об’єднання патріотів – УКРОП"); Ігор Андрійченко (суб'єкт висування - політична партія "Демократичний альянс"); Олександр Барабошко (самовисування); Василь Крутчак (самовисування);

- народні депутати Андрій Денисенко (позафракційний), Валентин Дідич (фракція БПП), Ігор Луценко (Батьківщина), Віталій Купрій (позафракційний).

- представники силових структур: серед них - начальник міського відділу міліції Антон Шевцов;

- представники штабів обох з кандидатів: серед них - довірена особа Сергія Березенка Микола Носко.

Відео з місця подій:

http://www.ex.ua/565699745772

http://www.ex.ua/549761709362

http://www.ex.ua/684180366231

Відеосюжет журналіста інформаційного порталу "Високий Вал" Олега Головатенка: https://youtu.be/47829ynaE5g  

Пізніше до учасників інциденту надійшла інформація про те, що в інших частинах міста за схожою схемою працює  ще декілька приймалень Сергія Березенка. За пропозицією присутнього на місці подій народного депутата Ігоря Луценка більшість учасників інциденту виїхали на одне з місць, де, за словами Луценка, від Березенка мали роздавати по 400 грн., по вул. Одинцова 9, к. 402.

0 berezenko pryimalni 2

0 berezenko pryimalni 3 

Аналогічна акція відбулася і за адресою Станіславського, 40 у приміщенні, яке належить громадській організації "Аратта". Після з'ясування обставин представники кандидата Корбана заявили, що до даного приміщення вони претензій не мають. У приміщенні окрім агітаційних матеріалів та списків агітаторів нічого забороненого не було. Єдиною підставою для підозри у підкупі була наявність у приміщенні зачинених сейфів і кімнат, а також альтернативних виходів з будівлі.

 0 berezenko pryimalni 4 foto I.Adriychenka

(Фото: Ігор Андрійченко, кандидат у ОВО №205)

0 berezenko pryimalni 5 foto pik.cn.ua

(Фото: pic.cn.ua)

Події біля останніх двох згаданих приміщень відбулися у менш агресивному форматі.

Інцидент було вичерпано, коли міліція і депутати з протилежних таборів оглянули всі три приміщення приймалень, після чого начальник чернігівського міського відділу міліції Антон Шевцов заявив, що у всіх трьох офісах кандидата Сергія Березенка нічого забороненого виявлено не було.

Громадянська мережа ОПОРА продовжує стежити за розвитком подій у рамках громадського моніторингу виборів народного депутата України в 205 виборчому окрузі і буде повідомляти про подальший розвиток подій.

Моніторинг парламенту | Website | Facebook | Twitter (#рада8; #опора; #rada8; #opora)