ЦВК задовільнила заяви про відмову від балотування 36 кандидатів, серед яких також і висуванець від Радикальної партії Дмитро Блауш та самовисуванець, член партії «УДАР» Юрій Тарасовець. Також було затверджено оновлену редакцію виборчого бюлетеня, у якому цього разу побачимо 91 прізвище.

13 липня був останній передбачений законом день, коли кандидати або партії, які висунули кандидатів на виборах народного депутата України в 205 окрузі, могли подати заяву про відмову від балотування.

Так, розглянувши заяву Радикальної Партії Олега Ляшка, 14 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Дмитра Блауша, висунутого цією партією. Олег Ляшко прокоментував на власній сторінці у Facebook зняття кандидатури від Радикальної партії Дмитра Блауша тим, що останній зробив це на знак протесту проти «свавілля Адміністрації Президента, яка намагається забрати у людей право вибору і, по суті, призначати, кому бути у Верховній Раді, а кому – ні».

Окрім цього, у зв’язку із заявами про відмову балотуватися скасовано реєстрацію 35 кандидатів у народні депутати України, які балотувалися у 205 окрузі в порядку самовисування (Герасименка А.А., Гончарова В.Є., Давлеткужина Р.Р., Дрозда Р.В., Дудка В.М., Закревського С.Г., Захарченка С.В., Казакова В.Л., Коваля С.О., Колеснікової І.К., Корягіна В.П., Крезуба О.В., Куца Я.В., Кучура В.М., Ленди Т.М., Лопаєва О.В., Микаілова Р.П., Непомнящої Л.М., Омелечка С.М., Останіна О.С., Пененка Т.В., Почкая В.М., Пухна Д.А., Пясецького О.В., Рубана М.І., Сапона Л.І., Тарасовця Ю.М., Тереховської М.А., Терешенко С.О., Тютюнника А.В., Уланович Л.М., Харченка О.С., Хорошковського В.Д., Шевцова О.О., Шпека М.М.).

На запит представника ОПОРИ Юрій Тарасовець, самовисуванець і голова Чернігівського обласного осередку партії «УДАР», не зміг надати офіційний коментар з приводу зняття своєї кандидатури з виборів народних депутатів.

Таким чином, станом на ранок 17 липня 2015 на проміжних виборах в ОВО № 205 балотується 91 кандидат у народні депутати України, серед яких 7 висунуті політичними партіями, та ще 84 – балотуються шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА продовжує стежити за розвитком подій у рамках громадського моніторингу виборів народного депутата України в 205 виборчому окрузі і буде повідомляти про подальший розвиток подій.

Моніторинг парламенту | Website | Facebook | Twitter (#рада8; #опора; #rada8; #opora)