16 липня близько 20:00 у Чернігові біля супер-маркету "Еко-маркет" за адресою вул. Рокосовського представники від Геннадія Корбана заблокували та оточили транспортний засіб марки Тойота Кемрі (номер АА 7111 ОМ). 

Вони мотивували це тим, що в даному автомобілі перебували представники іншого Кандидата у народні депутати Сергія Березенка, які перевозили соціальні угоди (укладені між кандидатом та мешканцями Чернігова), гроші для видачі громадянам за цими ж соціальними угодами та списки громадян, яким належить видати гроші. 

Korban Avto

Особи, що знаходилися в машині, відмовилися виходити з неї та зачинилися. 

До місця подій за короткий час прибула велика кількість представників штабів обох кандидатів, ЗМІ, правоохоронних органів та інші кандидати (загалом близько 200 осіб), які також оточили машину, в результаті чого на місці події утворилося велике скупчення людей та час від часу відбувалася штовханина. 

Corban cher

Korban chernigiv

Представники Геннадія Корбана вимагали та намагалися відчинити машину, в свою чергу представники Сергія Березенка протистояли цьому та час від часу скандували: "Корбан - геть!". За словами деяких очевидців, люди у заблокованій машині знищували (розривали на шматки) аркуші паперу. 

До місця подій, зокрема, прибула Криміналістична лабораторія УМВС та Аварійна газова служба, оскільки на початку інциденту Геннадієм Корбаном було зроблено заяву до міліції про наявність у заблокованій машині зброї та вибухівки. Серед людей також були помічені кандидати у народні депутати Андрій Глаба (самовисування) та Дмитро Блауш (екс-висуванець від Радикальної партії Олега Ляшка, 14.07.2015 був знятий з реєстрації на участь у виборчих перегонах). 

Korban kreminalisty

Близько 23:45 біля скупчення людей була встановлена звукопідсилювальна апаратура, з якої голосно лунали Гімн України та промови місцевих політичних діячів (один з них - Володимир Поліщук). 

IMG 2084

Пізніше на місце подій прибув голова Чернігівської обласної ради - Микола Звєрєв, котрий також балотується по 205 округу, в той же час місцевими активістами були встановлені столи з напоями та їжею. 

Станом на 01:00 годину 17 липня натовп на місці подій продовжував збільшуватись (в основному, за рахунок прибуття молодих людей спортивної статури). 

Через півгодини людей, що перебували у заблокованій машині, було перевезено до відділку міліції представниками силових структур. Геннадій Корбан та представники його штабу залишаються біля автомобіля, мотивуючи це необхідністю зберегти речові докази. 

Станом на 02:00 годину 17 липня на місці інциденту залишається натовп людей, кандидати в народні депутати, представники їх штабів, журналісти, громадські активісти. 

На 02:30 міліція опломбувала машину і оточила її. Навколо міліції коло молодиків спортивної статури. Без силових інцидентів. Корбан поїхав. 
Продовження планується на ранок після санкції суду на огляд машини.

Спостереження триває.