Цього тижня представники ОПОРИ зафіксували черговий нестандартний метод агітації у Чернігові. Кандидат у народні депутати України у 205 виборчому окрузі, самовисуванець і член партії "Самопоміч" Володимир Зуб організував в Чернігові безкоштовні пункти вимірювання тиску, які розміщуються у агітаційних наметах «Самопомічі».

Кожен охочий може отримати інформаційний буклет з порадами від лікаря, в якому Володимир Зуб розповідає про те, як зберегти своє здоров'я.

Відзначимо, що встановлення агітаційного намету (на фото чітко видно намет з найменуванням  і кольорами символіки партії «Самопоміч»), а також поширення інформаційних подібних друкованих матеріалів містять ознаки передвиборчої агітації відповідно до ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України». Водночас надання у відповідних палатках безкоштовної послуги вимірювання тиску є прямим порушенням ч. 13 ст. 74 цього ж Закону: «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутатиабо згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

0 samopomich ahitatsia 2

0 samopomich ahitatsia 3

Громадянська мережа ОПОРА продовжує стежити за розвитком подій у рамках громадського моніторингу виборів народного депутата України в 205 виборчому окрузі і буде повідомляти про подальший розвиток подій.

Моніторинг парламенту | Website | Facebook | Twitter (#рада8; #опора; #rada8; #opora)