ОВК перерахувала останню виборчу дільницю та відправила протокол про підсумки голосування в ОВО №151 до ЦВК.

21 07 Poltavschina ovk peredala protokoly do cvk

Засідання ОВК продовжилось близько 10:00 21 липня. Вперше за останню добу комісії вдалось зібрати кворум. До цього, 19 липня більшість членів ОВК покинули своє робоче місце та не повертались до роботи.

Близько 12:00 розпочався процес підрахунку останньої дільниці – ДВК №530701. Після завершення рахунку голосів члени комісії проголосували за прийняття протоколу від ДВК.

Комісія підписала підсумковий протокол та направила його до ЦВК. В той же час у протоколі є технічні неточності в графі кількість тих, хто проголосував в приміщенні для голосування та за місцем перебування – їх загальна сума на 2287 голосів менша за суму усіх, хто проголосував. Незважаючи на це, члени ЦВК зазначили, що ці неточності є несуттєві та погодились прийняти протокол. Зважаючи на неточності в протоколі, 6 членів ОВК внесли власну думку, а троє – Віктор Разон («Ліберальна партія України»), Оксана Вертелецька («Сила людей») та Євгеній Линник («Народний фронт») відмовились підписувати документ. Відповідно до частини 5 статті 96 Закону України «Про вибори народних депутатів», члени комісії зобов’язані підписати протокол про підсумки голосування. У разі своєї незгоди із встановленими підсумками голосування, зафіксованими у протоколі комісії, член комісії підписує протокол із приміткою «З окремою думкою». Згідно з частиною 1 статті 157 ККУ ухиляння від службових обов’язків члена комісії без поважних причин карається трьома роками обмеження або позбавлення волі. Відповідно до правопорушення був складений акт до Центральної виборчої комісії.

Згідно зі 100% оброблених протоколів перемогу отримав кандидат від ВО «Батьківщина» Руслан Богдан – 21,64% (10145 голосів). На другому місці самовисуванець Олексій Рябоконь – 16,72% (7838), третій самовисуванець Олександр Мигаль – 12,94% (6066).

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: [email protected]
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.