19 липня окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу № 27 встановила підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів України і склала відповідний протокол.

Прийняття протоколів з усіх дільничних виборчих комісій завершилося напередодні, 18 липня, але технічні процедури і перевірка даних зайняли ще добу. Близько 20:40 19 липня голова комісії Олександр Литвин (партія "Об'єднання "Самопоміч") почав зачитувати відомості про підсумки голосування. О 21:25, після підписання 21 примірника протоколу всіма членами комісії, засідання завершилося.

photo DNIPRO 2016 07 19 finish

Закінчення безперервного засідання з встановлення підсумків голосування не викликало ажіотажу серед суб'єктів виборчого процесу та ЗМІ. Секретар комісії Максим Романенко (партія "Опозиційний блок") приїхав лише для підписання протоколів і одразу поїхав, а заступник голови комісії Андрій Баско (ВО "Батьківщина") з'явився в останній момент перед закінченням засідання. Крім членів комісії були присутні журналісти ТРК "Регіон", представники кандидата в народні депутати Олександра Руденка та спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Згідно з протоколом ОВК № 27 про підсумки голосування комісія одержала 141'816 бюлетенів, з яких 106'024 залишились невикористаними. У виборах взяли участь 35'785 виборців. Перше місце посіла Ричкова Тетяна Борисівна, за неї проголосувало 15'494 виборця. На другому місці – Краснов Загід Геннадійович з 12'768 голосами виборців. На третьому місці – Ричкова Тетяна Володимирівна, за яку проголосувало 523 виборці.

Згідно зі статтями 98-100 Закону України "Про вибори народних депутатів України"  Центральна виборча комісія на своєму засіданні приймає протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування, на їх підставі встановлює результати виборів та не пізніш як на п'ятий день з дня встановлення результатів офіційно їх оприлюднює у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

За коментарями звертайтеся:
Юлія Лисенко,
прес-секретар громадського спостереження
в Дніпропетровській області
тел. 050 100 88 91, [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.