Протягом місяця, з 6 травня до 5 червня, для випускників поточного та попередніх років відкриють свої двері 5 216 пунктів тестування з 84-ма тисячами аудиторій, в яких працюватимуть понад 131 тис. педагогів. У кожному пункті тестування чергуватиме представник Державної служби охорони МВС України та медичний працівник. За тестуванням спостерігатимуть понад 9 тис. зареєстрованих громадських контролерів та представників преси.

Зареєстровані учасники цьогорічного зовнішнього оцінювання (ЗНО) виявили бажання пройти 1 млн 229 тис. 136 тестових випробовувань. Для цього організаторами ЗНО цього року виготовлено 2 млн. 800 тис. тестових зошитів із завданнями з усіх восьми предметів, які охоплює цьогоріч ЗНО, а також розроблено 47 варіантів тестів та 435 варіантів субтестів.

Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що тестування з усіх предметів розпочинатиметься водночас по всій країні об 11-й годині. Для допуску на пункт тестування, кожен учасник повинен мати при собі запрошення, документ, що посвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження і довідку з навчального закладу з фотокарткою), гелеві або кулькові ручки з пастою чорного кольору. Текст запрошення зареєстровані усі учасники можуть роздрукувати із власних персональних сторінок на http://www.testportal.gov.ua. Станом на 5 травня, учасниками ЗНО 2009 року вже активовано біля 180 тис. таких сторінок.

Також до аудиторії, де відбуватиметься тестування, учасники можуть взяти із собою пляшку води. Цікаво, що цього року учасники ЗНО мають право по завершенню тестування забрати із собою тестові зошити. У разі виявлення порушення процедури проведення ЗНО, учасники повинні написати апеляційну заяву та передати її відповідальному за пункт тестування або уповноваженому центру оцінювання якості до виходу з пункту тестування.

Український центр оцінювання якості освіти обіцяє продовжити практику оприлюднення по завершенню тестувань правильних відповідей на своєму веб-порталі за адресою http://www.testportal.gov.ua

Джерело: Інформаційний центр незалежного оцінювання