Сьогодні, 18 липня, члени ОВК #206, не закінчивши безперервного засідання із встановлення підсумків голосування, залишили великий зал засідань, де відбувається прийом виборчої документації від дільничних виборчих комісій, та перейшли у малий зал засідань. Члени комісії Євгеній Артеменко та Кривша опломбували приміщення, де зберігаються виборчі бюлетені, помістивши на ньому пломбу з 5 підписами.

Натомість члени комісії у не встановленій кількості перебувають за зачиненими дверима у малому залі. Відомо, що там присутній Євгеній Артеменко. Натомість до зали не допускають осіб, що мають право бути присутніми на засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 94 ЗУ, з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування. Як пояснив секретар ОВК Олександр Крикунов, який вийшов із зачиненої кімнати, він там їв, як пломбували приміщення з бюлетенями, не бачив. У той же час у холі будівлі, де знаходиться ОВК, з’явилося близько 5-6 невідомих чоловіків, що відмовляються представлятися.

ОПОРА продовжує стежити за встановленням результатів голосування.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.