Журналіст видання «Восток-о» та помічник народного депутата Альони Шкрум – Анастасія Цепляєва – заявляє про побиття членами ДВК на одній з дільниць.

Анастасія Цепляєва розповіла про інцидент громадським спостерігачам ОПОРИ: «Близько 18:40 я приїхала на виборчу дільницю №440546 в селі Артема Станично - Луганського району,  щоб зареєструватись і спостерігати за підрахунком голосів. Коли мене зареєстрували, то я побачила на столі секретаря комісії  заповнені протоколи ДВК з підписами членів виборчої комісії. Там не були проставлені результати голосування, однак були заповнені основні графи та стояли підписи членів ДВК. Коли я зробила зауваження членам ДВК та хотіла сфотографувати ці протоколи, то мене силоміць намагались виштовхати з приміщення ДВК, порвали мені одяг, поцарапали мені обличчя та руку. Я досить сильно постраждала. За фактом мого побиття та перешкоджання журналістській діяльності я написала заяву в Станично-Луганське управління внутрішніх справ».

 

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.