По скандалу, що трапився поблизу дільничної виборчої комісії № 741069, яка знаходиться в приміщенні палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, поліція здійснює перевірку, але фактів організації підкупу виборців не виявила.

Однією з найгарячіших точок дня виборів у окрузі № 206 стала виборча дільниця № 741069, що по вул. Дмитра Самоквасова, 8 у місті Чернігів. З’явилося повідомлення, що в машині помічниці одного з кандидатів знайдені списки виборців та інші документи, що начебто пов’язані із організацією підкупу виборців.

На місце події прибули народні депутати та помічники двох кандидатів у народні депутати, відбулася сутичка між сторонами конфлікту.

Слідчо-оперативна група національної поліції, яка також прибула на місце події, вилучила документи та взяла пояснення у сторін конфлікту.

В коментарі ОПОРІ начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Сергій Бриль заявив, що за цим фактом проводиться розслідування, але вже є перші висновки:

"Фактів організації підкупу виборців не встановлено. Проаналізувавши вилучені документи, ми не знайшли в їх змісті ознак порушення закону. Проводиться розслідування також і щодо нанесення легких тілесних ушкоджень під час сутички поблизу дільничної виборчої комісії".

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.