Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про групи невідомих осіб, які знаходяться поблизу виборчих дільниць та мають власні «списки виборців». Біля однієї з дільниць спостерігач ОПОРИ поспілкувався з людиною, яка мала такий список. Окрім імені та прізвища у таблиці зазначений також час «прибуття» виборця.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували людей зі списками, в яких вони робили відповідні позначки. Один зі спостерігачів ОПОРИ біля ВД №121221 (вул. Космодромна, 7) зафіксував на відео свою розмову з жінкою, яка мала такий список.

За словами жінки зі «списками» вона отримує грошову винагороду за кожного виборця, котрий прийшов на дільницю – 25 грн., якщо виборець не з’явиться на дільниці – тільки 12 грн.

Як видно на відео, у списках зафіксовано час, коли той чи інший виборець повинен з’явитися на дільниці.

На місце подій одразу прибула мобільна група спостерігачів ОПОРИ, проте жінки вже не було на місці.

За коментарями звертайтеся:
Юлія Лисенко,
прес-секретар громадського спостереження в Дніпропетровській області

тел. 050 100 88 91, [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.