На виборчій дільниці виявили факт спроби підкупу виборців, на місце події прибула поліція.

Інцидент стався на виборчій дільниці №650703, яка розташована у школі №11 в Шуменському мікрорайоні, де проходить голосування на проміжних виборах до Верховної Ради у виборчому окрузі №183. Виборці, які виходили з дільниці після голосування, випадково почули розмову невідомих осіб біля дільниці про можливий підкуп виборців та повідомили офіційним спостерігачам. На дільницю викликали правоохоронців.

На місце події прибула також мобільна група ОПОРИ.

17 07 Pidkup183

17 07 Pidkup183 2

Спостерігач ОПОРИ звернулась за коментарем до старшого слідчого, який прибув на місце події. За його словами, невідомі особи чекали матеріальну винагороду за те, що проголосували за одного з кандидатів. Інформація підтвердилась, виборцям обіцяли гроші в телефонному режимі. Як повідомив слідчий, громадський активіст затримав людину, яка мала принести грошову винагороду.
 
За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.