Перші зафіксовані порушення – не знята агітація кандидатів на стовпах, деревах, фасадах будинків, інформаційних дошках, електроопорах у більшості населених пунктів Калуського та Рогатинського районів. Нагадаємо, відповідно до частини 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» заборонено агітувати з 16-го липня з 24:00. Зняти агітаційні матеріали зобов’язані були комунальні служби органів місцевої влади.

Glagovych Rogatyn nezniata agitacija 17.07.16

Korol Rogatyn avtostancija nezniata agitacija 17.07.16 1

nezniata agitacija Rogatyn 17.07.16

Goshovskyj Ripjanka nezniata agitacija 17.07.16

Крім того, у Рогатині на балконі будинку за адресою вул. Галицька, 77 спостерігачі виявили агітаційні банери за кандидата Віктора Шевченка (УКРОП). Про цей факт представники ОПОРИ повідомили поліцію, було складено протокол про адмінправопорушення.

Shevchenko na balkoni Kalush 17.07.16

Shevchenko na balkoni Kalush1 17.07.16

На виборчій дільниці № 260313 у селі Ріп’янка Калуського району бракує 1 великої скриньки і двох кабінок для голосування, а на дільниці № 260573 у селі Княгиничі Рогаттинського району - однієї переносної скриньки для голосування за місцем перебування, а також відсутні інформаційні плакати про кандидатів. Спостерігачі повідомляють, що менша ніж передбачена законом кількість скриньок у Рогатинському районі – не поодиноке явище.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.