Дві дільничні виборчі комісії не були готові до початку голосування: лише після початку ранкового засідання тут розставляли меблі.

На виборчій дільниці № 740674, яка знаходиться в с. Мохничі Ріпкинського району, спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що кабінки для голосування так поставлені, що повністю перегородили приміщення для голосування і створювали незручності для виборців.

OVK 1370

OVK 1372

Спостерігачі наполягли на перестановці кабінок для голосування, що і було зроблено до початку голосування. Дільниця відкрилася вчасно.

На виборчій дільниці № 741068, яка розташована у місті Чернігів по вул. Текстильників, 30 спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що приміщення не готове до роботи: були відсутні столи, не розставлені скриньки та кабінки, а одна із скриньок для голосування має пошкодження.

Члени ДВК в авральному режимі під час ранкового засідання розставляли меблі та кабінки. Пошкоджену скриньку для голосування все ж вдалося запломбувати. Дільнична виборча комісія відкрила двері для виборців вчасно.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради України, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.